BVE WorldWide
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

+29
HijauKuda
Manuel18
Delsin
Phonteus Nevolius
theflyingoreo
parker78
graymac
ebennekom
NakanoS
LabRatAndy
leezer3
jckhinks
Quork
call2
Stevegr
jorgecerezo
SysVR
BillEWS
buckysam
tof63
MattD6R
thehoviskid
phontanka
mobile1
Dj Hammers
Glory! koshikii
fas
Marc Riera
Dexter
33 posters

Page 19 of 21 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21  Next

Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Mon Jul 08, 2019 1:54 am

Delsin wrote:ObjectViewer crashes when I load a train car's .animated, open train settings, tick "Enable train" and "The right door is anticipated to be open" in Doors tab and then click Apply. Not sure if I'm on the latest build tho
Will double-check, but not tonight.....
(Spent *far* too long figuring out why the cab failed to load on a single BVE2 route today Sad )

It's unlikely to have been fixed in the latest though, doesn't sound familiar.

Edit:
Fixed, thanks.

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by HijauKuda Thu Jul 11, 2019 11:31 pm

Sir leezer3
I did today download install your version of 2019-07-11.
I do now error below when .animated loading in the objectviewer.exe
ObjectViewer.exe has stopped working.
A problem has caused the program to stop working.
Close the program

I do not error in the larger program openbve.exe or in the crash log.
Good day and night for you
Hijau

HijauKuda

Posts : 102
Join date : 2012-01-18

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Fri Jul 12, 2019 3:40 pm

It appears to be working here on a random sample of stuff, so it's likely a specific function that's broken.

Can I see an example animated file?
Pasting the text in here will do.

Note:
There is still a large amount of internal plumbing work going on at the minute, and the loaders for the animated file formats will be shortly moved into plugins, so we may yet get a little more breakage.....

When everything is in plugin format, I'll think about a new public build.

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Sat Jul 13, 2019 12:01 pm

Scratch that, I think I've found the issue; I believe it was related to attempting to optimize a missing statefile. (The loading process has changed considerably in the viewers with the plugins)

Try today's build Smile

Edit:
Another edge case found and fixed today.

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Thu Aug 15, 2019 11:14 pm

Tried latest build (Aug 15). Two oddities I noticed with ObjectViewer:
- when I try to open extensions.cfg of an entire train with bogies, it results in nothing.
- wireframe view now shows wireframe after splitting faces into triangles. It's a useful feature, however, I found no way to revert to the non-triangulated wireframe that was availiable previously and seeing these triangles isn't always convenient scratch
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Sun Aug 18, 2019 11:13 pm

and a pretty interesting one. Came across an old route with several asterisks instead of train name (something like "specify a train of your choice"). Selecting them (not even stating) freezes the menu completely Smile
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Mon Aug 19, 2019 1:03 pm

Delsin wrote:and a pretty interesting one. Came across an old route with several asterisks instead of train name (something like "specify a train of your choice"). Selecting them (not even stating) freezes the menu completely Smile

Ouch, fixed in the latest build.

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Mon Aug 19, 2019 1:06 pm

Delsin wrote:Tried latest build (Aug 15). Two oddities I noticed with ObjectViewer:
- when I try to open extensions.cfg of an entire train with bogies, it results in nothing.
- wireframe view now shows wireframe after splitting faces into triangles. It's a useful feature, however, I found no way to revert to the non-triangulated wireframe that was availiable previously and seeing these triangles isn't always convenient scratch

Will look into the bogies thing, although I think it must be train specific, as at least one I've got here works OK.

The wireframe issue needs a little thinking about, and was an accidental byproduct of moving the object loader code into plugins. (TLDR: This was added as an optimisation to the main sim a while back, where in normal 'play' use we really don't care about what is done with the objects internally, and with common loader plugins it's now default across everything....)

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Mon Aug 19, 2019 5:27 pm

Thanks! OpenBVE now apparently comes with MotorSoundEditor, however, it always gives "no availiable texture & sound loader plugins were found" error on startup.
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Mon Aug 19, 2019 6:15 pm

MotorSoundEditor is temporary.
It will be reborn as TrainEditor2 in the near future.
TrainEditor2 can edit not only train.dat but also extensions.cfg, panel2.cfg, panel.xml, sound.cfg, and sound.xml.

The error could not be reproduced with OpenBVE-2019-08-19.
Will this error occur with this latest version?
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Mon Aug 19, 2019 6:33 pm

This happened on the latest build as well. I actually like how it's getting a rework, hopefully will bring more motor sound tracks (so we won't be limited to just 2 simultaneous sounds anymore)

I also have much more lags for some reason, a quite detailed test train (another one this time, but the MT24 I linked here some time ago is affected too) now runs at 5fps instead of 15-20 previously even at a simple route without pretrains Neutral it just happened overnight, without me updating OpenBVE or changing settings.
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Mon Aug 19, 2019 6:47 pm

Confirmation, is there Sound.***.dll etc. in Data\Plugins?
Your error looks like an error that does not exist such as an object plugin.

I would like to expand the number of tracks in the future.
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Mon Aug 19, 2019 7:51 pm

Yes, they are present there. Flac, MP3, RiffWave and Vorbis.
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Mon Aug 19, 2019 8:00 pm

I understand. Do other tools work?

Also check that the Data folder reference is correct.
If you are using Windows, paste the contents of FileSystem.cfg in the following path.

Code:
C:\Users\"Your User Name"\AppData\Roaming\openBVE\Settings\FileSystem.cfg
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Mon Aug 19, 2019 8:17 pm

Yes, I used ObjectViewer a few times.
I did this (this file already existed in AppData, but I overwrote it with what I found in [openbve folder]\UserData\Settings
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Mon Aug 19, 2019 8:20 pm

Are the contents as follows?

Code:
Version=1
Data=$[AssemblyFolder]\Data
...Omitted...
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Mon Aug 19, 2019 8:29 pm

yes, in both locations.
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Mon Aug 19, 2019 8:32 pm

Well... I'm sorry I couldn't be of any help.
What do you think, Mr. leezer3?
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Mon Aug 19, 2019 10:36 pm

It was certainly working last time I used it, although that was from a locally built copy.
We've definitely seen some funny business from tbe auto-built stuff occasionally.

My other thought would be antivirus heuristics- as it's new, it'll have been seen far less, & might be being blocked somehow.
Will try and test, but unlikely to be until Thursday.

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Mon Aug 19, 2019 11:00 pm

I remembered. My friend had previously been unable to read Dll files due to Windows security.
https://www.thewindowsclub.com/fix-windows-blocked-access-file

If it is not a Windows security issue, it may be the effect of anti-virus software as you say.
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by leezer3 Tue Aug 20, 2019 2:25 pm

I can't reproduce on either the Windows 8.1 main box or the Windows 7 laptop, sorry Sad

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Tue Aug 20, 2019 4:27 pm

I can try adding the whole OpenBVE folder as an exception, will see if it works.

The lag problem got resolved - the reason was simple and stupid, my laptop switched to power saving mode that limits performance somehow Smile
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Wed Aug 21, 2019 1:05 am

This route with a train coming with it crashes while it didn't previously: http://nozomi.vc/06_dentama/index.htm
Log says this:
Code:
21.08.2019 03:03:29
OpenBVE 1.5.1299.724-travis Crash Log
Program is running on the Windows backend
Current screen resolution is: Full-screen 1600px X 900px 32bit color-mode
Current routefile is: D:\openbve1450\UserData\LegacyContent\Railway\Route\Tokyu Den-en-toshi line\Ѓy ‹}Ѓ@Ќs Ѓz bve4ђк—p\K30 “Њ‹}ЋФ—ј‚Є‚«‚Ь‚·Ѓi8500Ѓj.csv
Current train is: D:\openbve1450\UserData\LegacyContent\Train\TOQ8500cs8Exp10
Current train plugin is: Ats.dll
The current routefile caused the following exception:
System.IndexOutOfRangeException: Индекс находился вне границ массива. (this means "array out of bounds")
  в OpenBveApi.Sounds.Sound.GetMonoMix()
  в SoundManager.SoundsBase.LoadBuffer(SoundBuffer buffer)
  в OpenBve.TrainManager.UpdateTrainStation(Train Train, Double TimeElapsed)
  в OpenBve.TrainManager.Train.UpdatePhysicsAndControls(Double TimeElapsed)
  в OpenBve.TrainManager.Train.Update(Double TimeElapsed)
  в OpenBve.TrainManager.UpdateTrains(Double TimeElapsed)
  в OpenBve.OpenBVEGame.SetupSimulation()
  в OpenBve.OpenBVEGame.LoadingScreenLoop()
  в OpenBve.OpenBVEGame.OnLoad(EventArgs e)
  в OpenTK.GameWindow.Run(Double updates_per_second, Double frames_per_second)
  в OpenBve.MainLoop.StartLoopEx(MainDialogResult result)
  в OpenBve.Program.Main(String[] args)  в System.Environment.GetStackTrace(Exception e, Boolean needFileInfo)
  в System.Environment.get_StackTrace()
  в OpenBve.Program.Main(String[] args)
Current program memory usage: 171,6mb
System memory free: 4796mb
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by S520 Wed Aug 21, 2019 2:09 am

The same problem occurred in my environment.
The problem WAVE file "SF_shibu.wav" seems to have two extra bytes attached at the end.
When I tried reconverting it, those 2 bytes disappeared.
(Notice the len of the RiffPad data chunk.)
From this, it seems to be necessary to assume that there is a file that may be incorrect.

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Aacaoa13
openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Aacaoa12

Pull Request: https://github.com/leezer3/OpenBVE/pull/372
S520
S520

Posts : 113
Join date : 2018-08-24
Location : Japan

https://github.com/s520

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Delsin Wed Aug 21, 2019 2:32 am

Interestingly, this route has always worked fine with OpenBVE. So it must be more sensitive to such things now...
Just got another crash when applied emergency brake on another route with another train (but with similar plugin):
Code:
21.08.2019 04:30:00
OpenBVE 1.5.1299.724-travis Crash Log
Program is running on the Windows backend
Current screen resolution is: Full-screen 1600px X 900px 32bit color-mode
Current routefile is: D:\openbve1450\UserData\LegacyContent\Railway\Route\“Њ•ђ€ЙђЁЌиђь\ЏЂ‹} 4976T.csv
Current train is: D:\openbve1450\UserData\LegacyContent\Train\tkk8590
Current train plugin is: ats.dll
1 file(s) not found
14 error(s), 11 warning(s)
The current routefile caused the following exception:
System.NullReferenceException: Ссылка на объект не указывает на экземпляр объекта.
  в OpenBve.TrainManager.Train.ApplyEmergencyBrake()
  в OpenBve.MainLoop.ProcessControls(Double TimeElapsed)
  в OpenBve.OpenBVEGame.OnRenderFrame(FrameEventArgs e)
  в OpenTK.GameWindow.RaiseRenderFrame(Double elapsed, Double& timestamp)
  в OpenTK.GameWindow.DispatchRenderFrame()
  в OpenTK.GameWindow.Run(Double updates_per_second, Double frames_per_second)
  в OpenBve.MainLoop.StartLoopEx(MainDialogResult result)
  в OpenBve.Program.Main(String[] args)  в System.Environment.GetStackTrace(Exception e, Boolean needFileInfo)
  в System.Environment.get_StackTrace()
  в OpenBve.Program.Main(String[] args)
Current program memory usage: 368,32mb
System memory free: 4249mb
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS - Page 19 Empty Re: openBVE 1.5.0 RC1 - BUGS

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 19 of 21 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum