BVE WorldWide
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Music horn uses Klaxon0 sound

2 posters

Go down

Music horn uses Klaxon0 sound Empty Music horn uses Klaxon0 sound

Post by Delsin Thu Mar 04, 2021 3:11 am

Found on Mar 3 build, happens only on trains without sound.cfg.
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

Music horn uses Klaxon0 sound Empty Re: Music horn uses Klaxon0 sound

Post by Delsin Thu Mar 04, 2021 6:11 pm

Small addition: Openbve tends to crash when detects some missing files (for example, when sound.cfg has horn files specified, but they aren't there)
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

Music horn uses Klaxon0 sound Empty Re: Music horn uses Klaxon0 sound

Post by leezer3 Thu Mar 04, 2021 9:10 pm

Fixed the horn sound. (typo, as needed to move the things to using the API load method)
Only thing I could get to crash was three-part horn sounds with a missing loop sound, which I've also fixed. If anything else, I need specifics.

As a additional note, BVE2 trains with no sound.cfg (may) generate a few more errors now. This is expected, as all missing motor etc. sounds are now logged as opposed to being silently eaten.

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

Music horn uses Klaxon0 sound Empty Re: Music horn uses Klaxon0 sound

Post by Delsin Fri Mar 05, 2021 3:38 am

Something I've noticed, but not tested: when a loop sound is mentioned in sound.cfg, but not found, one of the run sounds will be played at half speed faintly instead
Delsin
Delsin

Posts : 284
Join date : 2016-08-20

Back to top Go down

Music horn uses Klaxon0 sound Empty Re: Music horn uses Klaxon0 sound

Post by leezer3 Fri Mar 05, 2021 12:21 pm

Delsin wrote:Something I've noticed, but not tested: when a loop sound is mentioned in sound.cfg, but not found, one of the run sounds will be played at half speed faintly instead

Can't see how that would be happening, and can't reproduce at the minute either.

I think the loop sound when present is just covering some of the fade between the most recent and previous run sound & you're just noticing this.
Stand to be corrected though Razz

leezer3

Posts : 1785
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

Music horn uses Klaxon0 sound Empty Re: Music horn uses Klaxon0 sound

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum