new routes

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by BillEWS on Mon Jun 17, 2019 3:16 pm

HI Jack,
             Thanks for the time and effort you have put into the update. I had a successful download in that there was no error message during the download. However, I am still have object problems. But in saying that I noticed that I was getting both Japanese type signalling as well as BR signals and wonder if something is wrong with my Open BVE set up on my computer.  had a hard drive failure a couple of months back and had a new drive fitted. They managed to back-up everything from the failed hard drive and re-load it back onto the new drive. As fa as I'm aware my computer is working fine.

However, I remember from many, many years back now that you had to have the correct folder and files to run BR signals correctly and I am wondering something has gone astray during the back-up to the new drive in regards to Open BVE.

Here ae two screen grabs. One shows the two types of signals at Beezley Moor station on your Beezley Moorrrrr to Marshthorpe route file. The other shows the contents in my OpenBVE v. 1.5.4.1 folder on my 'C' drive. I am hoping someone may be able to work out what may be missing.

Thanks again for your time and work.

new routes - Page 2 2qx0oe9

new routes - Page 2 K04ion

BillEWS

Posts : 132
Join date : 2012-05-10
Location : South Oxfordshire

http://theatreorgans.com/hammond/keng/kenhtml/GKHome.htm

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty new routes

Post by jckhinks on Mon Jun 17, 2019 4:46 pm

hi billEWS. there should not be any japanese signals there, but i will double check at my end thanks jack
jckhinks
jckhinks

Posts : 148
Join date : 2012-08-22
Age : 70
Location : maltby

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by BillEWS on Wed Jun 19, 2019 11:15 am

Hi Jack, You will be pleased to know that the problem is indeed with my OpenBVE set up for V. 1.5.4.1. My apologies for having given you some extra work on your folders and files of you route. I loaded your two routes into v. 1.4.3.2 and both your routes run perfectly.

As a trial I loaded the East Coast Route into both versions and in v. 1.5.4.1 I had the Japanese signals and in v. 1.4.3.2 it had BR signals. I then loaded your routes into v. 1.4.3.2 and everything was fine.

As the problem is mine I will give more details in a separate thread so that anyone who may be able to help work out the problem can do so without affecting your thread.

Thanks again.

BillEWS

Posts : 132
Join date : 2012-05-10
Location : South Oxfordshire

http://theatreorgans.com/hammond/keng/kenhtml/GKHome.htm

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty new routes

Post by jckhinks on Wed Jun 19, 2019 12:01 pm

hi billEWS.im glad you found the problem and were able to run my routes.cheers jack
jckhinks
jckhinks

Posts : 148
Join date : 2012-08-22
Age : 70
Location : maltby

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by TheNetworkerLover on Wed Jun 19, 2019 2:41 pm

Ok.... Why are you using 1.5.X use 1.6 its better. Amd ist modern. People must use newer bve versions. Or problems like this will indeed occur. Which is not pleasant
TheNetworkerLover
TheNetworkerLover

Posts : 43
Join date : 2019-05-29
Location : Somewhere over the rainbow

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Deleted

Post by Movingmillion on Wed Jun 19, 2019 3:48 pm

Deleted


Last edited by Movingmillion on Sun Feb 09, 2020 1:38 am; edited 2 times in total

Movingmillion

Posts : 282
Join date : 2013-04-13

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by TheNetworkerLover on Wed Jun 19, 2019 7:43 pm

Fair comment there moving. I just use 1.6 as my poor old xp laptop died last week. It went completey haywire and gave up on me. And windows 10 doesnt like older bve versions. XP ran 1.6 and older fine. I can go as old as 1.5.4 before it wants yo throw up errors. Microsoft havent designed it very well in my opinion and im not very tech savy or anything. All i know is japanese signalling exsists while the rest i still have to unfold and discover myself. If anybody has any suggestins on what to do. Please do. I hate windows 10 and its not going well for me so far.


I miss my old version of bve. OpenBve 1.0
TheNetworkerLover
TheNetworkerLover

Posts : 43
Join date : 2019-05-29
Location : Somewhere over the rainbow

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by BillEWS on Wed Jun 19, 2019 11:05 pm

What is the latest version? I thought this was he last version made available!

BillEWS

Posts : 132
Join date : 2012-05-10
Location : South Oxfordshire

http://theatreorgans.com/hammond/keng/kenhtml/GKHome.htm

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Deleted

Post by Movingmillion on Thu Jun 20, 2019 4:11 am

Deleted


Last edited by Movingmillion on Sun Feb 09, 2020 1:37 am; edited 1 time in total

Movingmillion

Posts : 282
Join date : 2013-04-13

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by BillEWS on Thu Jun 20, 2019 9:31 am

Thanks, Movingmillion. I have had a successful download of v.1.6.0.0, as far as I can tell. I have it set up as a stand alone programme and at the moment only have Jack's two routes and trains in their respectful folders. Sadly I have exactly the same results as with v. 0.5.4.1, a mixture of Japanese and BR signals, with lots of missing objects and other that shouldn't be there including semaphore signals that don't clear. I am now quite stumped as to what is wrong. However, as the route works fine in v. 1.4.3.2 then it would appear that there are files in that set-up that don't appear to be in the v5 & 6 versions, but what!

BillEWS

Posts : 132
Join date : 2012-05-10
Location : South Oxfordshire

http://theatreorgans.com/hammond/keng/kenhtml/GKHome.htm

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by leezer3 on Thu Jun 20, 2019 10:18 am

These work fine in 1.6 here too Sad
Any chance of a log?

leezer3

Posts : 1488
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by BillEWS on Thu Jun 20, 2019 10:46 am

A bit tech! What Log do I have to get, thanks.

BillEWS

Posts : 132
Join date : 2012-05-10
Location : South Oxfordshire

http://theatreorgans.com/hammond/keng/kenhtml/GKHome.htm

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by TheNetworkerLover on Thu Jun 20, 2019 8:04 pm

Oh my. English? Not japanese signalling weird stuff language please. Can somebody explain? Thank you very much  Very Happy
TheNetworkerLover
TheNetworkerLover

Posts : 43
Join date : 2019-05-29
Location : Somewhere over the rainbow

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by SP1900 on Thu Jun 20, 2019 9:38 pm

TheNetworkerLover wrote:Oh my. English? Not japanese signalling weird stuff language please. Can somebody explain? Thank you very much  Very Happy
Need to have the BRSigs object pack installed to get the UK signals
SP1900
SP1900

Posts : 226
Join date : 2017-12-08
Age : 17
Location : Cambridge, England

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by TheNetworkerLover on Fri Jun 21, 2019 10:29 pm

Ok. Thanks SP1900!
TheNetworkerLover
TheNetworkerLover

Posts : 43
Join date : 2019-05-29
Location : Somewhere over the rainbow

Back to top Go down

new routes - Page 2 Empty Re: new routes

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum