BVE Victoria Line

Go down

BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Tue Apr 17, 2018 12:15 pm

Perhaps someone can help me with this.  Below is a screenshot of the start of the Victoria Line simulation.  Please note that there are files missing, errors, and warnings.  I have run the simulation with no problem so why the notifications.  To my knowledge, I have installed the simulation correctly and in the right folders.  I would only add that I do have another BVE installation with the Central Line on it but the 'Open BVE' installations are not the same versions: one for the Victoria Line (the latest 'Open BVE' version) and the other for the Central Line (an earlier 'Open BVE' version).  Whether this has anything to do with the errors, missing filles, and warnings shown on the Victoria Line simulation I don't know although the 'Central Line' shows no problems on its simulation.

Terry.


Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by graymac on Tue Apr 17, 2018 12:38 pm

To see the nature of the problem you need to look at the "error log". Three steps (see picture), one, click on "report problem" in the program's start window. Two, click the "view the previous log" option. Three, a notepad text window will appear with the errors listed. (the illustration below lists what loded, there weren't any errors in this example but if there had been they would have listed. Anything like unavailable/missing files, incorrect instructions etc.) This should give you the clue to solving the mystery.

avatar
graymac

Posts : 1904
Join date : 2011-08-28
Location : Co Mayo, Eire

http://www.celtictrainsim.com

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Tue Apr 17, 2018 2:16 pm

My thanks to you for that but I must confess that the report does not speak to me in layman's terms so that I can fix the problem.  Below are screenshots of the report which may mean something to you but is double-dutch to me I'm sorry to say.

Terry.



Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by leezer3 on Tue Apr 17, 2018 3:45 pm

A small number of errors is nothing to worry about Smile

In this case:

  • The train was built using the BVE2 version of Train Editor. This has an issue which inserts blank (unused) notches if the train has less than 8. These are noted but ignored by openBVE.
  • A couple of object numbers have been declared twice. Again, the first is ignored and this is noted.
  • A couple of broken / missing files.


Generally speaking, anything under about 30 errors or so is 'normal' & unless you're seeing graphical issues these can be ignored.

leezer3

Posts : 1129
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by SP1900 on Tue Apr 17, 2018 4:11 pm

You use Victoria Line version 4.1 right? 

I believe that there was a version 5 being worked on I think it was Greater Anglia Metro who was developing. But there haven’t been any updates for a long time, the last update was in 2016 and I think the project may have been put on hold or abandoned, hopefully the former for the time being. 

The errors you get are probably caused because the route was made with an older version of openBVE. I use 1.5.2.1 though and it seems to work ok though
avatar
SP1900

Posts : 108
Join date : 2017-12-08

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Wed Apr 18, 2018 2:04 am

leezer3 wrote:A small number of errors is nothing to worry about Smile

In this case:

  • The train was built using the BVE2 version of Train Editor. This has an issue which inserts blank (unused) notches if the train has less than 8. These are noted but ignored by openBVE.
  • A couple of object numbers have been declared twice. Again, the first is ignored and this is noted.
  • A couple of broken / missing files.


Generally speaking, anything under about 30 errors or so is 'normal' & unless you're seeing graphical issues these can be ignored.
Thanks to you for clearing this up and putting my mind at rest.

Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Wed Apr 18, 2018 2:16 am

SP1900 wrote:You use Victoria Line version 4.1 right? 

I believe that there was a version 5 being worked on I think it was Greater Anglia Metro who was developing. But there haven’t been any updates for a long time, the last update was in 2016 and I think the project may have been put on hold or abandoned, hopefully the former for the time being. 

The errors you get are probably caused because the route was made with an older version of openBVE. I use 1.5.2.1 though and it seems to work ok though
Yes, it works fine with the latest version of 'Open Bve'.  There is now only one problem I have with this simulation and there is nothing I can do about this; it concerns the view of the signal aspect at Walthamstow Central platform side. I cannot see it because I don't have all round camera vision; not having a numerical keypad on my keyboard means I can only use F1, F2, and F3 for viewing which only give cab and left hand side vision. There is no way round this I believe unless I'm mistaken!

Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Wed Apr 18, 2018 2:18 am

My thanks to all for contributions to my original question.

Terry.

Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Drag0nflamez on Sun Apr 22, 2018 6:07 pm

Terrence1946 wrote:
SP1900 wrote:You use Victoria Line version 4.1 right? 

I believe that there was a version 5 being worked on I think it was Greater Anglia Metro who was developing. But there haven’t been any updates for a long time, the last update was in 2016 and I think the project may have been put on hold or abandoned, hopefully the former for the time being. 

The errors you get are probably caused because the route was made with an older version of openBVE. I use 1.5.2.1 though and it seems to work ok though
Yes, it works fine with the latest version of 'Open Bve'.  There is now only one problem I have with this simulation and there is nothing I can do about this; it concerns the view of the signal aspect at Walthamstow Central platform side. I cannot see it because I don't have all round camera vision; not having a numerical keypad on my keyboard means I can only use F1, F2, and F3 for viewing which only give cab and left hand side vision. There is no way round this I believe unless I'm mistaken!
Click the right mouse button, it allows you to pan the view.

Drag0nflamez

Posts : 205
Join date : 2012-05-11
Location : The Netherlands

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Mon Apr 23, 2018 11:53 am

Thanks but don't have a mouse!

Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by SP1900 on Mon Apr 23, 2018 3:59 pm

Then use Ctrl + Click
avatar
SP1900

Posts : 108
Join date : 2017-12-08

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Terrence1946 on Tue Apr 24, 2018 9:40 am

Still cannot get an off-side view of train.

Terrence1946

Posts : 65
Join date : 2018-04-01

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by SP1900 on Tue Apr 24, 2018 12:09 pm

Go to Customize controls and change a few settings to ones you prefer. Then try again
avatar
SP1900

Posts : 108
Join date : 2017-12-08

Back to top Go down

Re: BVE Victoria Line

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum