"SDL failed to initialize the video subsystem."

Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by S078 on Fri 15 Aug - 14:19

When I try to start a route in openBVE, I get a error.

openBVE
SDL failed to initialize the video subsystem.



Is there anybody who can help me with this?
Attachments
"SDL failed to initialize the video subsystem." Attachment
Schermafbeelding 2014-08-15 om 16.15.12.png You don't have permission to download attachments.(17 Kb) Downloaded 2 times

S078

Posts : 1
Join date : 2014-08-15

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by leezer3 on Fri 15 Aug - 23:28

Now there's one I've never seen before Razz
Are you on Mac or Windows (The window appearance suggests Mac)?

If Mac, is it a PPC Mac or a newer Intel one?
If Windows, try updating the graphics drivers as a first stop.

Cheers

Chris Lees

http://www.bvecornwall.co.uk

leezer3

Posts : 1333
Join date : 2011-08-23

http://www.bvecornwall.co.uk

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by Quork on Sat 16 Aug - 3:57

That typically is a sign of not all dependencies being installed correctly. Are you sure you did all of them? Try reinstalling them. Make sure you put everything exactly where it is supposed to be.
Quork
Quork

Posts : 1287
Join date : 2012-05-05
Age : 27
Location : Hofheim a.T., Hessen (Hesse), European Union

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by LabRatAndy on Sat 16 Aug - 13:53

I think this error can also be caused by things like incomaptible screen resolutions or windowed openBVE being set to be larger than the actual screen.

Unfortunatley although openBVE detects that SDL components have failed to load and tells us that, it however doesn't tell us why. Which isn't very useful when you have problems, in my opinion its a slight design flaw as SDL can be queried for the error.

LabRatAndy

Posts : 101
Join date : 2011-08-29

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by rick1984 on Sun 13 Dec - 14:17

I just encountered this problem. 
Solved it by reducing the screen size in the settings (fullscreen).

Think it is because I'm playing it on TV (from my laptop)

rick1984

Posts : 105
Join date : 2011-09-11

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by ap1991 on Fri 8 Jan - 4:07

I've just got myself a new laptop (late Christmas present to myself) and I've been getting the same problem when I launch oBVE in full screen mode, no issues in windowed mode though.
ap1991
ap1991

Posts : 208
Join date : 2014-07-25
Age : 27
Location : Warwickshire

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by Northern Line on Fri 8 Jan - 6:42

I could recommend launching it in windowed mode then once the game has started and you're at the starting station, if you press CTRL+F, it might have a different result. 
But check your desktop screen resolution in width and height for example 1024x768
Northern Line
Northern Line

Posts : 295
Join date : 2011-07-12
Age : 25
Location : Tooting, London, England

http://www.bve-district.co.uk/

Back to top Go down

"SDL failed to initialize the video subsystem." Empty Re: "SDL failed to initialize the video subsystem."

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum